Harmonogram seminariów - Bromatologia

Farmacja  IV rok

 Platforma e-learningowa SUM

  1. Normy żywienia (1h)                                                                               

09.10.2020

 

  1. Żywność pochodzenia roślinnego i zwierzęcego źródłem witamin (A, D, E, K, C) (2h)

16.10.2020

 

  1. Żywność pochodzenia roślinnego i zwierzęcego źródłem witamin z grupy B (B1, B2, niacyna, kwas pantotenowy, B6, biotyna, kwas foliowy, B12) (2h)

23.10.2020

 

  1. Żywieniowe źródła makroelementów (Ca, P, Mg, Na, K) (2h)

30.10.2020

 

  1. Żywieniowe źródła mikroelementów (Fe, Zn, Cu, Se, I, F, Cr, Mn, Co, Mo, B) (2h)

06.11.2020

 

  1. Naturalne antyoksydanty występujące w żywności pochodzenia roślinnego (2h)

13.11.2020

 

  1. Bezpieczeństwo żywności i żywienia (2h)

20.11.2020

 

  1. Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób dietozależnych (2h)

27.11.2020