Analiza składników bioaktywnych w żywności
SEMINARIA
(Platforma MS Teams, platforma e-learningowa SUM)
TEMAT 1: Zasady pobierania i przygotowania próbek żywności do analizy.
Metody analizy żywności będącej źródłem białek (3h)
28.10.2020
TEMAT 2: Metody analizy żywności będącej źródłem węglowodanów.
Badanie tłuszczów w produktach żywnościowych (3h)
04.11.2020
TEMAT 3: Metody analizy składników mineralnych oraz witamin w żywności (3h)
18.11.2020
TEMAT 4: Antyoksydanty – występowanie w żywności, ich wpływ na zdrowie człowieka (3h)
25.11.2020
TEMAT 5: Wykrywanie i oznaczanie zanieczyszczeń biologicznych i mechanicznych w żywności. Zagrożenia jakości zdrowotnej żywności wynikające z obróbki technologicznej, pakowania, przechowywania i transportu (3h)
02.12.2020