Harmonogram seminariów

Analiza składników bioaktywnych w żywności

SEMINARIA

(Platforma MS Teams, platforma e-learningowa SUM)

 

TEMAT 1: Zasady pobierania i przygotowania próbek żywności do analizy.

                    Metody analizy żywności będącej źródłem białek (3h)

28.10.2020

 

TEMAT 2: Metody analizy żywności będącej źródłem węglowodanów.

                    Badanie tłuszczów w produktach żywnościowych (3h)

04.11.2020

 

TEMAT 3: Metody analizy składników mineralnych oraz witamin w żywności (3h)

18.11.2020

 

TEMAT 4: Antyoksydanty – występowanie w żywności, ich wpływ na zdrowie człowieka (3h)

25.11.2020

 

TEMAT 5: Wykrywanie i oznaczanie zanieczyszczeń biologicznych i mechanicznych w żywności. Zagrożenia jakości zdrowotnej żywności wynikające z obróbki technologicznej, pakowania, przechowywania i transportu (3h)

02.12.2020